Over mij

Wie ben ik dat ik denk dit te bereiken met uw team of individuele medewerkers?

Mijn achtergrond
Mijn naam is John van der Werf. Geboren in 1964 en sinds 1984 werkzaam bij de politie Amsterdam.
Als politieman ben ik in Amsterdam op straat begonnen en heb mijzelf via diverse studies opgewerkt als leidinggevende binnnen de Amsterdamse politie.

Als leidinggevende heb ik meerdere functies bekleed. Zo heb ik leiding gegeven aan een recherecheteam dat zich bezig hield met de bestrijding van internationaal georganiseerde criminaliteit. Hierdoor heb ik (inter)nationaal een groot netwerk opgebouwd.

Naast mijn functie als (wijk)teamchef was ik pelotonscommandant binnen de Mobiele Eenheid en heb ik een rol gespeeld in de projectorganisatie voor de aanpak Grootschalige Bijzondere Optredens (zoals de Giro d’Italia, Koninginnedag, voetbalwedstrijden, grote demonstraties, et cetera).

Tijdens mijn loopbaan werd ik voor de politie Amsterdam genomineerd voor agent van het jaar (1992) en later verkozen tot leidinggevende van het jaar (2009).

Naast mijn werk heb ik in de afgelopen jaren mijn propaedeuse rechten gehaald, de politieacademie succesvol doorlopen en heb ik in 2009 heb ik aan de Universiteit van Amsterdam de masteropleiding informatiemanagement (EMIM) afgerond.

Wat heb ik te bieden? 
De rode draad die door mijn loopbaan loopt, is het feit dat ik de teams waaraan ik leiding mocht geven beter met elkaar en hun omgeving heb laten samenwerken.
Op alle plekken waar ik gewerkt heb, zorgde ik voor onderlinge verbondenheid en bleek ik in staat om teams – in een veilige sfeer – resultaatgericht en met focus op de buitenwereld te laten werken. Hierdoor boekte deze teams goede resultaten in een open en prettige werksfeer.
Daarnaast heb ik individuele medewerkers gecoacht zodat zij zich met succes verder ontwikkelden en nieuwe (hogere) functies konden bekleden.

Mijn ervaring heeft mij geleerd dat de processen binnen teams niet van elkaar verschillen: altijd gaat het om het geven en nemen van verantwoordelijkheid, het kweken van onderling begrip en het maken van verbinding waardoor vertrouwen ontstaat. Vanuit dit vertrouwen ontstaat een effectieve samenwerking die leidt tot resultaten. Deze processen spelen bij teams binnen de overheid, maar ook bij teams binnen het bedrijfsleven. 

Deze kwaliteit zet ik graag in om door middel van training en coaching uw (individuele) medewerkers en daarmee uw organisatie beter te laten functioneren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *